foodbymi.nl
  • Welkom!
  • RECEPTEN
  • FOODTALK
  • CONTACT
RECEPTEN

Zoete aardapelgratin

18/11/2016

0 Comments

 
Testen van  gerechten voor de Kerst, zo leuk. Een van de bijgerechten wordt zéker deze gratin van zoete aardappel. Ik heb ze in een mini muffinvorm gemaakt maar je kan natuurlijk ook voor grotere gratins kiezen.
Wat heb je nodig (4 personen):
  • 2 zoete aardappels
  • 1 ei
  • 100 ml room
  • peper en zout
  • beetje geraspte kaas (kies wat je zelf lekker vindt)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schaaf de aardappels in heel dunne plakjes en vul er de muffinvormpjes mee. Je kan de vorm eerst invetten of bakpapiertjes gebruiken. Klop ei, room, peper en zout en kaas door elkaar en schenk dit over de aardappelschijfjes. Je kan er ook nog verse kruiden aan toevoegen, ook lekker, of fetablokjes....
Zet ze een minuut of 20-25 in de oven en test of ze al stevig genoeg zijn. Anders laat je ze nog wat langer bakken.
Ze zijn overheerlijk!
Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    Recepten

    De hoeveelheden zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld.

    Waar heb je zin in? Zoek  je recept:

    All
    Ananas
    Bakken
    Bijgerecht
    Borrelen
    Chocolade
    Citroen
    Desserts
    Drankjes
    Hartige Taart
    Herfst
    High Tea
    Hoofdgerecht
    IJs
    Indiaas
    Inmaken
    Kalkoen
    Kids Favoriet
    Kip
    Linzen
    Lunch
    Meloen
    Noord Afrikaanse Keuken
    Ottolenghi
    Paprika
    Pasta
    Picknick
    Pompoen
    Salade
    Soep
    Tomaten
    Vega
    Vis
    Vlees
    Voorgerecht
    Zalm
    Zoet
    Zoete Aardappel
    Zomer

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Welkom!
  • RECEPTEN
  • FOODTALK
  • CONTACT