![]() In de herfstvakantie van 2015 was ik met dochter Anne een paar dagen naar Barcelona. Hoewel we een leuk hotel hadden, op een super locatie bij de Gotische wijk en de Ramblas, vonden we de ontbijtzaal ongezellig. Dus gingen we op zoek naar een gezellig ontbijttentje. Dat vonden we, recht tegenover Casa Mila. Mooi ingericht, alles biologisch, heerlijke sappen, smoothies, klassieke muziek en een droom van een serveerster. Onze ontbijtjes duurden dan ook vrij lang. Anne, die dol is op watermeloen, nam elke dag een glas van hun huisgemaakte watermeloenlimonade. Zo lekker, we besloten dat we dat thuis gingen namaken. Nu de watermeloenen volop te koop zijn hebben we het Internet afgestruind naar recepten, alles getest en dit is ons favoriete recept geworden. Je hebt nodig: 400 gram watermeloen in blokjes 5 dl water 2 el vers citroensap 2 el rietsuiker Verwarm 1 dl van het water en los de rietsuiker daarin op. Als de suiker helemaal is opgelost doe jet citroensap erbij en laat je het water afkoelen, eventueel met een paar ijsblokjes erin. Van de meloenblokjes maak je sap in een blender of keukenmachine (of mix het met een staafmixer). Het meloensap zeef je vervolgens (duw goed aan met de bolle kant van een lepel zodat alle sap eruit geperst wordt. Doe hier het afgekoelde suikerwater bij en roer goed door. Zet het nog een uurtje in de ijskast en je hebt een heerlijk koel zomerdrankje!
0 Comments
Leave a Reply. |
ReceptenDe hoeveelheden zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Waar heb je zin in? Zoek je recept:
All
|