![]() De kookboeken van Ottolenghi, hoe ben ik mijn leven doorgekomen zonder! Het recept voor deze salade komt uit 'Plenty More', een ware bijbel als je, net als ik, geen hartstochtelijke vleesliefhebber bent. Ik lust het wel maar ik mis het niet, zeker niet als ik uit dit boek kook. Het recept voor deze salade is, geheel traditiegetrouw, door mij wat aangepast naar eigen smaak. Koop de lekkerste en zoetste tomaatjes voor veel smaak en eet de salade met goed brood en olijfolie om in te dippen of met gegrilde witvis. Wat heb je nodig? 1 ingelegde citroen (in mediterrane winkels te koop of zelf te maken, zie de recepten onder 'citroen') scheutje lekkere olijfolie 400 gram kleine tomaatjes, geel en rood, gehalveerd 1/2 thl fijne kristalsuiker 3 takjes salie (blaadjes fijn gesnipperd) 1/2 thl gemalen piment 30 gram platte peterselie (blaadjes afgehaald) 15 gram muntblaadjes pitjes van 1/2 granaatappel 1,5 el granaatappelmelasse (kan je dat niet krijgen, kook dan wat granaatappelsap in) 1 kleine rode ui, in hele dunne ringen gesneden zout en peper uit de molen Meng de olie met de granaatappelmelasse en wat peper en zout. Snijd de schil van de ingelegde citroen (het vruchtvlees gebruik je niet) heel fijn. Meng dit vervolgens met alle overige ingrediënten en je kunt aan tafel!
0 Comments
Leave a Reply. |
ReceptenDe hoeveelheden zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Waar heb je zin in? Zoek je recept:
All
|