![]() Ik maak deze taart vaak als er naast vleeseters ook vegetariërs mee eten. Meestal moeten de vegetariërs nog moeite doen een stukje van de taart te bemachtigen, zo lekker vindt iedereen dit. Vooral de knapperige salie bovenop geeft extra smaak. Maak hem maar eens. DEEG: 250 gram bloem 150 gram boter, in blokjes paar el ijswater VULLING: 750 gram zoete aardappelen 1 bekertje zure room 3 eieren 2 el gehakte salie en een extra bosje salie 1 el honing 20 gram pecorino, geraspt snuf gedroogde chiliflakes 1 thl gemalen komijn 1 thl gemalen nootmuskaat grof gemalen zwarte peper 100 gram boter Doe de bloem en boter in de keukenmachine en kneed tot een mengsel dat op fijn broodkruim lijkt. Voeg voldoende water toe om een zacht deeg te krijgen. Haal het deeg uit de machine en kneed nog even licht door. Leg het een half uur in huishoudfolie verpakt in de koelkast. Rol het deeg dan uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 3 mm dik. Leg het deeg in de taartvorm en zet tot gebruik in de koelkast. Kook intussen de zoete aardappel gaar met wat zout en pureer met de zure room. Roer de eieren, de gehakte salie, honing en alle specerijen erdoor en schep het mengsel in de deegvorm. Bak de taart 35 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Bak intussen alle overige salieblaadjes in de boter tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de taart vlak voor het opdienen rijkelijk met gebakken salie.
0 Comments
Leave a Reply. |
ReceptenDe hoeveelheden zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Waar heb je zin in? Zoek je recept:
All
|