![]() Hoe vaak mensen al tegen mij hebben gezegd: maar ik lust eigenlijk geen pompoen...... en daarna nog een keer opschepten, en nog een keer. Het is ook een heerlijke saus, romig, lekker pittig door de chilivlokken, met kruidige tijm en zoutige pecorino. Uitproberen dus, ook als je 'eigenlijk niet zo van pompoen houdt'. Omdat het een gladde saus is, is het lekker om korte geribbelde pasta te gebruiken, die houdt de saus beter vast. Wat heb je daarvoor nodig? 1 flespompoen 1 ui, gesnipperd scheut olijfolie 1/2 tot 1 theelepel gedroogde rode pepervlokjes (net hoe pittig je het wilt maken ) zout 30 gram verse tijm 100 gram creme fraiche 500 gram pasta 100 gram pecorino of meer, als je dat lekker vindt Fruit de uitjes in de olijfolie in een grote pan. Schil intussen de pompoen en snijd in niet al te grote blokjes. Als de ui glazig wordt voeg je de pompoen en de chilivlokken toe. Ris de blaadjes van de takjes tijm (houd 2 takjes of zo achter voor garnering) en doe de tijmblaadjes ook in de pan. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes ongeveer 20 minuten sudderen totdat de pompoen zacht is. Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en rasp de pecorino.. Als de pompoen helemaal zacht is roer je de creme fraiche erdoorheen en wat zout (even proeven hoeveel je nodig hebt) en de helft van de geraspte pecorino. Roer pasta en pompoensaus door elkaar en dien op met de takjes tijm en de overgebleven pecorino erop.
1 Comment
Marieke Joustra
5/3/2017 02:14:53 pm
Hi Miranda! Dit klinkt als n heerlijk recept dus van de week aan de slag hoor! Dank je wel.
Reply
Leave a Reply. |
ReceptenDe hoeveelheden zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Waar heb je zin in? Zoek je recept:
All
|