![]() Regen = bakken. Bij mij wel. Iets lekkers bakken helpt bij mij heel goed tegen de grijze grauwe lucht die ik zie als ik uit het raam kijk. En dat lekkers opeten helpt ook. Echt waar! Madeleines zijn heerlijke Franse cakejes, ze zijn aan de ene kant geribbeld en aan de ander kant een beetje bol. Je hebt er wel een madeleinevorm voor nodig, Hoe maak je ze? Je hebt nodig: 180 gram roomboter (en extra om de vorm in te vetten) 1 vanillestokje 4 eieren 150 suiker 20 gram bruine basterdsuiker 20 gram honing 5 gram bakpoeder 180 gram bloem (en wat extra, om de vorm te bestuiven) snufje zout Smelt 180 gram boter in een pan. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Voeg de vanille toe aan de boter, laat de boter lichtbruin worden en laat de boter afkoelen. Meng in een kom de eieren, suiker, basterdsuiker en de honing. Meng in een andere kom het bakpoeder met de bloem en zout en spatel door het eimengsel. Roer de boter erdoor en laat het beslag circa 20 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de madeleinevorm in met boter en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Schep het beslag met lepel in de vormpjes tot ze net tot de helft gevuld zijn. Bak de madeleines in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar, ze horen een beetje bol te zijn.
0 Comments
Leave a Reply. |
ReceptenDe hoeveelheden zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Waar heb je zin in? Zoek je recept:
All
|