foodbymi.nl
  • Welkom!
  • RECEPTEN
  • FOODTALK
  • CONTACT
RECEPTEN

 Kruidige crackers met dips

22/2/2017

0 Comments

 
Picture
Wat heb je nodig?

snuf zout
snuf gist
200 gram bloem
1 el. plantaardige olie
ongeveer 125 ml lauwwarm water
Voor de versiering: zwart en/of wit sesamzaad, grof zeezout, karwijzaad, paprikapoeder en bijvoorbeeld maanzaadjes, komijnzaadjes, nigellazaad.

Los de gist op in een paar el. lauw water en meng dit met de bloem, olie en het zout. Giet er dan zoveel water bij (ongeveer een dl maar dat kan per keer verschillen) dat er een soepele deegbal ontstaat. Kneed het deeg zeker 10 minuten op een met bloem bestoven aanrecht totdat het mooi en zijdezacht aanvoelt (dit kan ook in een keukenmachine). Laat het deeg daarna een uur rusten en rijzen.
Rol het deeg uit tot een hele dunne lap en leg dit op bakpapier en daarna op een ingevette bakplaat (waarschijnlijk heb je teveel deeg om alles in 1 keer te bakken). Bestrijk het deeg licht met water en bestrooi met de zaadjes en/of het zout, maak bijv. mooie strepen.
Bak het deeg in een voorverwarmde heteluchtoven op 175 graden totdat het mooi goudbruin kleurt. Breek in delen en lepel er lekkere dips op.
Het recept voor de crackers komt uit "Homemade" van de Nederlandse koningin van de kookboeken:
 http://yvettevanboven.com/ . In het boek vind je heerlijke dips voor bij de crackers, ik bedacht er zelf ook nog een paar:

Fetacreme:
Pureer 100 gram feta met 1 geroosterde en ontvelde rode paprika.

Auberginepuree:
Rooster een aubergine in zijn geheel ongeveer een half uur in een oven van 220 graden of totdat het vruchtvlees zacht is geworden. Snijd door midden en lepel het vruchtvlees eruit. Laat dit afkoelen in een zeef en hak dit vervolgens fijn. Meng met 1 el citroensap, wat fijngehakte peterselie, 1 teen fijngehakte knoflook, 1 el. rozensiroop (in Marokkaanse en Turkse supermarkten, maar soms ook in gewone supermarkt verkrijgbaar), beetje olijfolie en peper en zout. Paar granaatappelpitje erop maakt het heel mooi.

Geitenkaas/pestodip:
Roer 100 gram zachte geitenkaas los met 100 gram roomkaas naturel en swirl hier (met een sateprikker of zo) een lekkere pesto doorheen. Hoeveel? Zoveel als jij lekker vindt.

0 Comments



Leave a Reply.

    Recepten

    De hoeveelheden zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld.

    Waar heb je zin in? Zoek  je recept:

    All
    Ananas
    Bakken
    Bijgerecht
    Borrelen
    Chocolade
    Citroen
    Desserts
    Drankjes
    Hartige Taart
    Herfst
    High Tea
    Hoofdgerecht
    IJs
    Indiaas
    Inmaken
    Kalkoen
    Kids Favoriet
    Kip
    Linzen
    Lunch
    Meloen
    Noord Afrikaanse Keuken
    Ottolenghi
    Paprika
    Pasta
    Picknick
    Pompoen
    Salade
    Soep
    Tomaten
    Vega
    Vis
    Vlees
    Voorgerecht
    Zalm
    Zoet
    Zoete Aardappel
    Zomer

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Welkom!
  • RECEPTEN
  • FOODTALK
  • CONTACT