foodbymi.nl
  • Welkom!
  • RECEPTEN
  • FOODTALK
  • CONTACT
RECEPTEN

Ingelegde citroenen

24/2/2017

0 Comments

 
Ingelegde of gepekelde citroenen zijn echt de moeite waard om te maken. Maak een flinke weckpot vol en je kan er een hele tijd mee vooruit. Je gebruikt alleen de schil, fijngesneden, in de gerechten, geen vruchtvlees.
Het wordt veel gebruikt in de Midden Oosterse keuken, maar je kan ook prima wat citroenschil door Griekse yoghurt roeren en dit bij een stukje geroosterde zalm geven. En als je het eenmaal gebruikt verzin je vanzelf heel veel toepassingen, let maar op.

Voor een flinke weckpot gebruik je zo'n 7 citroenen. Pers er 2 uit en doe het sap met 2 laurierblaadjes in een brandschone weckpot. Snijd de overige citroenen in kwarten maar zo dat de onderkant nog aan elkaar vast blijft zitten. Doe een eetlepel zeezout in iedere citroen. Prop de citroenen in de weckpot, hij mag overvol zitten en vul aan met nog een handje zeezout en heet gekookt water. 
Zet de weckpot een week of 3 in de koelkast, daarna kun je citroenen gebruiken. Ze zijn nog maandenlang houdbaar en hoe langer je wacht hoe lekkerder ze worden.
0 Comments



Leave a Reply.

    Recepten

    De hoeveelheden zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld.

    Waar heb je zin in? Zoek  je recept:

    All
    Ananas
    Bakken
    Bijgerecht
    Borrelen
    Chocolade
    Citroen
    Desserts
    Drankjes
    Hartige Taart
    Herfst
    High Tea
    Hoofdgerecht
    IJs
    Indiaas
    Inmaken
    Kalkoen
    Kids Favoriet
    Kip
    Linzen
    Lunch
    Meloen
    Noord Afrikaanse Keuken
    Ottolenghi
    Paprika
    Pasta
    Picknick
    Pompoen
    Salade
    Soep
    Tomaten
    Vega
    Vis
    Vlees
    Voorgerecht
    Zalm
    Zoet
    Zoete Aardappel
    Zomer

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Welkom!
  • RECEPTEN
  • FOODTALK
  • CONTACT