Ingelegde of gepekelde citroenen zijn echt de moeite waard om te maken. Maak een flinke weckpot vol en je kan er een hele tijd mee vooruit. Je gebruikt alleen de schil, fijngesneden, in de gerechten, geen vruchtvlees.
Het wordt veel gebruikt in de Midden Oosterse keuken, maar je kan ook prima wat citroenschil door Griekse yoghurt roeren en dit bij een stukje geroosterde zalm geven. En als je het eenmaal gebruikt verzin je vanzelf heel veel toepassingen, let maar op. Voor een flinke weckpot gebruik je zo'n 7 citroenen. Pers er 2 uit en doe het sap met 2 laurierblaadjes in een brandschone weckpot. Snijd de overige citroenen in kwarten maar zo dat de onderkant nog aan elkaar vast blijft zitten. Doe een eetlepel zeezout in iedere citroen. Prop de citroenen in de weckpot, hij mag overvol zitten en vul aan met nog een handje zeezout en heet gekookt water. Zet de weckpot een week of 3 in de koelkast, daarna kun je citroenen gebruiken. Ze zijn nog maandenlang houdbaar en hoe langer je wacht hoe lekkerder ze worden.
0 Comments
Leave a Reply. |
ReceptenDe hoeveelheden zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Waar heb je zin in? Zoek je recept:
All
|