Harissa is een pittige pasta, het ziet er een beetje uit als sambal en komt van oorsprong uit de Tunesische keuken. Het wordt veel gebruikt in landen in Noord Afrika, in de soep, als marinade voor vlees, het heeft veel toepassingen. Natuurlijk bestaan er weer heel veel recepten van, ik gebruik dit altijd omdat hier een gegrilde paprika in gaat. Ik weet niet of dat ook in het oorspronkelijke recept zo was maar ik vind het wel heel lekker. Reden genoeg lijkt me.
Wat heb je nodig?
Zet een droge koekenpan op laag vuur en rooster hierin de koriander-, komijn- en karwijzaadjes ca. 2 minuten, Schud ze in een vijzel en wrijf ze met de stamper tot poeder. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg ui, knoflook en verse- en gedroogde chilipepers toe; fruit het 6-8 minuten op halfhoog vuur tot alles donker en rookkleurig is. Pureer nu alle ingrediënten met een staafmixer of in de keukenmachine en je hebt zelf een heerlijke harissa gemaakt.
0 Comments
Leave a Reply. |
ReceptenDe hoeveelheden zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Waar heb je zin in? Zoek je recept:
All
|