Dit is een Italiaans gerecht van superzacht gestoofde kippendijtjes dat ik al heel vaak heb gemaakt voor cateringopdrach-ten. En al even vaak is mij het recept gevraagd. Dat geef ik altijd graag, maar nu voor het gemak van mij en iedereen ook op de website. Ik gebruik altijd kippendijen, nooit kipfilet en geloof me, het is een wereld van verschil. In plaats van de tijmblaadjes kan je ook fijngesneden salie of rozemarijn gebruiken, is allemaal lekker. Het smaakt goed met bijvoorbeeld tagliatelle of landbrood en een frisse groene salade. Wat heb je nodig?
Bestrooi de kip met zout, peper en bestuif dun met de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin (paar minuutjes). Pel de sjalotjes (laat ze heel) en borstel de paddestoelen schoon en snijd eventueel doormidden. Bak de sjalotjes, paddestoelen, oregano en tijm 5 minuten mee en schenk dan de wijn en gevogeltefond in de pan. Breng even aan de kook en laat een minuut of 20 op laag vuur zachtjes stoven. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en roer vlak voor het opdienen de tomaat, in kleine blokjes gesneden, en de peterselie er doorheen. Bestrooi tot slot met de basilicum.
2 Comments
Femke
10/3/2017 10:44:17 pm
Mi,
Reply
FOOD! by Mi
14/3/2017 02:27:16 pm
Dat is lief Femke, dank je! En succes met koken.
Reply
Leave a Reply. |
ReceptenDe hoeveelheden zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Waar heb je zin in? Zoek je recept:
All
|