foodbymi.nl
  • Welkom!
  • RECEPTEN
  • FOODTALK
  • CONTACT
RECEPTEN

Gestoofde kippendijen in witte wijn

9/3/2017

2 Comments

 
Picture

Dit is een Italiaans gerecht van superzacht gestoofde kippendijtjes dat ik al heel vaak heb gemaakt voor cateringopdrach-ten. En al even vaak is mij het recept gevraagd. Dat geef ik altijd graag, maar nu voor het gemak van mij en iedereen ook op de website. Ik gebruik altijd kippendijen, nooit kipfilet en geloof me, het is een wereld van verschil. In plaats van de tijmblaadjes kan je ook fijngesneden salie of rozemarijn gebruiken, is allemaal lekker. Het smaakt goed met bijvoorbeeld tagliatelle of landbrood en een frisse groene salade.

Wat heb je nodig?
  • 800 gram kippendijfilet
  • zout en peper
  • paar el bloem
  • 50 gram roomboter
  • 12 kleine sjalotjes
  • 250 gram gemengde paddestoelen
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 1 tomaat
  • wat fijngesneden bladpetersie en een paar blaadjes basilicum

Bestrooi de kip met zout, peper en bestuif dun met de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin (paar minuutjes). Pel de sjalotjes (laat ze heel) en borstel de paddestoelen schoon en snijd eventueel doormidden. Bak de sjalotjes, paddestoelen, oregano en tijm 5 minuten mee en schenk dan de wijn en gevogeltefond in de pan. Breng even aan de kook en laat een minuut of 20 op laag vuur zachtjes stoven. 
Proef of er nog zout en/of peper bij moet en roer vlak voor het opdienen de  tomaat, in kleine blokjes gesneden, en de peterselie er doorheen. Bestrooi tot slot met de basilicum.



2 Comments
Femke
10/3/2017 10:44:17 pm

Mi,

You're the best! Wij hebben oa van dit gerecht op het diner van onze bruiloft mogen genieten. Zoveel reacties op gehad! Iedereen was super enthousiast, over alle gerechten, maar deze in het bijzonder. Blij dat ik nu het recept 'mag'. Thanks!

Liefs,

Femke (en Gijsbert ook, die smult er straks weer van 😀)

Reply
FOOD! by Mi
14/3/2017 02:27:16 pm

Dat is lief Femke, dank je! En succes met koken.

Groetjes,
Mi

Reply



Leave a Reply.

    Recepten

    De hoeveelheden zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld.

    Waar heb je zin in? Zoek  je recept:

    All
    Ananas
    Bakken
    Bijgerecht
    Borrelen
    Chocolade
    Citroen
    Desserts
    Drankjes
    Hartige Taart
    Herfst
    High Tea
    Hoofdgerecht
    IJs
    Indiaas
    Inmaken
    Kalkoen
    Kids Favoriet
    Kip
    Linzen
    Lunch
    Meloen
    Noord Afrikaanse Keuken
    Ottolenghi
    Paprika
    Pasta
    Picknick
    Pompoen
    Salade
    Soep
    Tomaten
    Vega
    Vis
    Vlees
    Voorgerecht
    Zalm
    Zoet
    Zoete Aardappel
    Zomer

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Welkom!
  • RECEPTEN
  • FOODTALK
  • CONTACT