foodbymi.nl
  • Welkom!
  • RECEPTEN
  • FOODTALK
  • CONTACT
RECEPTEN

Geroosterde kruidenzalm

23/2/2017

0 Comments

 
Picture

Heel makkelijk, snel klaar en voor mij dé manier om de lekkerste zalm te maken. Dit recept is voor ongeveer 4 personen maar je kan met een grotere zalmzijde net zo makkelijk 20 personen voeden als je als je dat wil. Het is nauwelijks meer werk en dat maakt dit ook zo'n goed recept voor feestjes, diners etc.



Je hebt nodig:

een zalmzijde van ongeveer 1 kg, met vel
scheut goede olijfolie
zout en peper
1 citroen
2 handenvol verse kruiden (peterselie, dragon, dille, basilicum, wat je maar lekker vindt), grof gehakt.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de hele zalm in met olijfolie, peper en zout. diep en vul deze met de verse kruiden. Dat hoeft niet supernetjes.
Rasp de schil van de citroen over de velkant en duw een beetje in de inkepingen.
Leg de zalm in een braadslede met de velkant naar boven en rooster ongeveer 20 minuten in de oven (niet te lang, de zalm moet net gaar zijn, anders wordt hij droog).
That's it. Leg de zalm op een plank of een schaal en leg er nog wat verse kruiden en parten citroen omheen. Sprenkel er nog een beetje van je lekkerste olijfolie overheen.
Gewoon al lekker met een salade en een goed stuk brood. Maak het jezelf makkelijk, dat doe ik ook!.

0 Comments



Leave a Reply.

    Recepten

    De hoeveelheden zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld.

    Waar heb je zin in? Zoek  je recept:

    All
    Ananas
    Bakken
    Bijgerecht
    Borrelen
    Chocolade
    Citroen
    Desserts
    Drankjes
    Hartige Taart
    Herfst
    High Tea
    Hoofdgerecht
    IJs
    Indiaas
    Inmaken
    Kalkoen
    Kids Favoriet
    Kip
    Linzen
    Lunch
    Meloen
    Noord Afrikaanse Keuken
    Ottolenghi
    Paprika
    Pasta
    Picknick
    Pompoen
    Salade
    Soep
    Tomaten
    Vega
    Vis
    Vlees
    Voorgerecht
    Zalm
    Zoet
    Zoete Aardappel
    Zomer

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Welkom!
  • RECEPTEN
  • FOODTALK
  • CONTACT