foodbymi.nl
  • Welkom!
  • RECEPTEN
  • FOODTALK
  • CONTACT


FOODTALK

Goed adresje

23/2/2017

0 Comments

 
Ik ben altijd dol op nieuwe adresjes waar je lekker kan eten en borrelen. Het is alweer een tijdje geleden geopend, hotel de Witte Dame http://www.hoteldwd.nl/ in Abcoude, in het prachtige oude treinstation.
Je kan er lunchen, dat heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar de borrelkaart is inmiddels al uitgebreid getest. Heerlijke wijnen, lekkere, ook lokale, biertjes en mooie charcuterie borrelplankjes met worst van Brandt en Levie en vleeswaren van de Lindenhoff in Baambrugge. Mooie inrichting, alle details kloppen, en op het terras is het ook prima vertoeven. Bereikbaar met de auto, fiets, trein en boot, wat mij betreft een echte aanrader!

Picture
0 Comments

Tomaten in blik

22/2/2017

0 Comments

 
Ik weet het. Het is geen wereldnieuws.
Maar toch, ik kan zo blij worden van deze pommodori's en cherrytomaatjes in blik. Voorheen alleen in Italiaanse delicatessenwinkels te koop en deze week vond ik ze gewoon bij Albert Heijn!

Picture
0 Comments

Het oog wil ook wat

22/2/2017

0 Comments

 
Het is grappig, hoeveel tijd ik ook soms tekort kom, voor mooi opdienen van eten heb ik altijd tijd. Ik word verdrietig van pannen op tafel en ongeïnspireerde kwakken voedsel op je bord of voor de TV eten. Ik krijg wel eens commentaar dat het elke avond in schalen opdienen van eten overdreven is. Dat het een beetje dwangmatig is. Er zijn ook mensen die alleen eten omdat het nu eenmaal moet en het maakt dan niet zoveel uit hoe het smaakt of hoe het eruit ziet.
Begrijp ik allemaal.
Maar ik kan dat niet.
Het is zo makkelijk om het een beetje aantrekkelijk te maken, het is zo leuk om over de aankleding na te denken. Daar heb je geen dure serviezen of accessoires voor nodig. Even door de tuin lopen levert al een aantal mooie buxustakjes en laurierbladeren op. Een bamboe plantenonderzetter van 1 Euro van Ikea kan prima als onderbord dienen, stop je eten eens in een weckpot, versier de tafel met schelpen of takjes. Leg verse kruiden op tafel, ruikt ook nog eens lekker. Eet vanaf een houten plank i.p.v. een bord.
Inspiratie vind je overal!

0 Comments

De boer op!

28/12/2016

0 Comments

 
Op een mooie zomerdag ging ik met Anne het boerenland op. Of is het in? Afgelopen weken las ik stukjes in onze lokale krantjes over pluktuinen met groenten en een theetuin in Abcoude. Nieuwsgierig als ik ben plande ik meteen een bezoekje in. En Anne wilde best mee om taart te proeven in de theetuin, zo is ze dan ook wel weer.

Ik kan het wel van de daken schreeuwen: GA ERHEEN!
In de
http://www.tuinenvanhartstocht.nl/zelfpluktuin/ kregen we een uitgebreide en vriendelijke uitleg over alle groenten die worden gekweekt, wat je ermee kan en wat de toekomstplannen zijn voor de tuinen. We hebben Bataviasla, bietjes, gele courgettes en goudsbloemen geplukt en gekocht. Voor bijna niets! Ik had de hele groentetuin wel willen meenemen in mijn kofferbak. Maar, wij komen terug, en snel! De eerste beste volgende cateringopdracht kan rekenen op heerlijke onbespoten groenten van deze passievolle boeren.

We vervolgden ons landelijke tochtje naar de theetuin van de Boergondische tafel van Femke Wiersma, 
http://deboergondischetafel.nl/ Hier wil je wel een middagje high tea-en! Er is een mooie, landelijke theetuin en ook binnen vind je een prachtige sfeervolle ruimte waar je kan zitten voor een diner of een high tea.
En je krijgt er een warme hartelijke gastvrouw bij ("ik geef je korting want ik vind appeltaart vandaag zijn geld niet helemaal waard", dat is toch gewoon leuk of niet?)  

Wij waren met de auto en dat is ontzettend stom. Van dit tochtje langs het Gein moet je lekker op de fiets genieten. Doen dus! Op de fiets!

0 Comments

    Waar wil je over lezen?

    All
    Eropuit
    Pluktuin
    Producten
    Sfeer
    Styling
    Theetuin

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Welkom!
  • RECEPTEN
  • FOODTALK
  • CONTACT